MURAT SABUNCU

murat_sabuncu

Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu 31 Ekim 2016 tarihinde Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyon sırasında gözaltına alındı ve 5 Kasım 2016'da gazetenin diğer sekiz çalışanı ile birlikte tutuklandı.

Sabuncu, 9 Mart 2018 tarihli duruşmada tahliye edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Murat Sabuncu’nun “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Karar henüz kesinleşmedi ve temyiz süreci devam ediyor.

"2017 yılında 3 Mayıs günü cezaevindeydim. Uluslararası Af Örgütü'nün bizim için dünyaya ses oluşunu ailem ve avukatlarım üzerinden heyecanla izledim. Hazırlanan rapordaki 'gazeteciliğin ölümü' nitelemesini içim acıyarak okudum. Aradan 1 yıl geçti bir hafta önce 7.5 yıl hapis cezası aldım. Ceza kesinleşirse 3 yıl daha hapiste kalacağım."

"Ama kişisel bir endişem yok. Memleketimi ve mesleğimi aşkla seviyorum. Cezaevlerinde müebbet hapis cezasına ya da ağır hapis cezasına çarptırılmış başka gazeteciler de var. Başka ülkelerde de özgürlükten yoksun meslektaşlarım var. Kendim için değil hapisteki tüm gazeteciler için hem memleketimde hem dünyada özgürlük istiyorum. Bunun yolu dayanışmadan geçiyor. Bu dayanışmayı gösteren herkese selam olsun."

Murat Sabuncu