#GazetecilikSuçDeğildir

Türkiye'de gazeteciler ve basın çalışanlarının mesleklerini yaptıkları için tutuklanmalarına karşı sessiz kalmıyoruz. Sosyal medyada #GazetecilikSuçDeğildir hashtag'i ile fotoğraflarımızı paylaşıyoruz. Kampanyamıza Türkiye'den gazeteciler ve basın çalışanları da fotoğrafları ve videoları ile katılıyor. Siz de tutuklu gazeteci ve basın çalışanlarının serbest bırakılması için çağrımıza katılın.

 

gazetecilik suç değildir

 

UÇURUMUN EŞİĞİNDE TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Basın özgürlüğüne yönelik baskıları gazeteciler, basın çalışanları, bu alanda çalışan akademisyenlerle birlikte her alanda gündeme getiriyoruz. Bu amaçla 22 Nisan'da "Uçurumun Eşiğinde: Türkiye'de Basın Özgürlüğü" panelinde Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Evrensel Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Ceren Sözeri, gazeteci Banu Güven ve gazeteci ve yazar İrfan Değirmenci ile

Türkiye'de basın özgürlüğünü konuştuk ve "Gazetecilik Suç Değildir!" dedik.

 

22 Nisan Panel Foto

 

WEBİZ.TV'DE "HAKLIYIZ"

Bağımsız iletişim ortamı yaratmak için kurulmuş olan sosyal medya platformu Webiz.tv'de Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi olarak iki haftada bir Çarşamba günleri düzenlediğimiz Haklıyız programında basın özgürlüğünü gazetecilerle değerlendirmeye devam ediyoruz. Sosyal medyada canlı olarak yayımlanan programa 1 Mart'ta Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş'u, 19 Nisan'da DİSK Basın-İş Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Editörü Faruk Eren'i ve 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nde Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'ı konuk ettik.

Programlar için:

HAKLIYIZ'da Uluslararası Af Örgütü Türkiye'nin konuğu Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş

HAKLIYIZ'da Uluslararası Af Örgütü Türkiye'nin konuğu DİSK Basın-İş Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Editörü Faruk Eren

HAKLIYIZ'da Uluslararası Af Örgütü Türkiye'nin konuğu Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat

Tutuklu Gazetecilerden Haberin Var Mı?

Türkiye'de Temmuz 2016'dan bu yana 120'den fazla gazeteci ve basın çalışanı özgürlüğünden yoksun. Bu gazeteciler arasında Cumhuriyet gazetecileri Ahmet Şık ve Kadri Gürsel de bulunuyor. İki gazeteci de gözaltına alınacaklarına dair Twitter'dan son haberlerini verdi. Tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmek için Ahmet Şık ve Kadri Grisel'in son tweetlerinin yer aldığı görseller 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nde Şişli Belediyesi'ne ait iki billboarda ve Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde yerini aldı.

8d1a8127-7563-4d34-8c59-d0566e74f2ff
b0417f9a-0a8e-4185-a4e6-52a84080869e
54d51474-390f-4384-9310-3fa8e27522f7