MUSA KART

musa kart

Neredeyse 15 yıldır günlük olarak çizdiği karikatürlerle Cumhuriyet’in baş sayfasında yer alan Musa Kart, 5 Kasım'da diğer Cumhuriyet gazetesi çalışanlarıyla birlikte tutuklandı..

Kart, 28 Temmuz'da, Cumhuriyet davasında yargılanan diğer altı kişiyle birlikte tahliye edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda 25 Nisan’da Musa Kart’ın “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Karar henüz kesinleşmedi ve temyiz süreci devam ediyor.

Bu süreç içinde pek çok siyasi döneme ve liderliğine tanıklık ettim. Yaşadığımız bu dönem için hukuktan ve adaletten en uzak olanıydı, diyebilirim. Cezaevinden çıktıktan sonra ne çok insanlarla el sıkıştım, kucaklaştım. İçlerinden biri bile ‘Sizin davanız siyasi değildi’ demedi, diyemedi."

"Cumhuriyet Davası’nda bu salonlar onurlu ve dürüst insanların duruşuna tanıklık etti. Bu süreçte paçalarımıza kirlerini bulaştırmak isteyenler, kumaşımızın leke tutmadığını bilemediler ne yazık ki."

"Bu karar duruşmasında kendim için bir talebim yok. Tekrar söylemek zorundayım ki muhalif gazetecileri, siyasetçileri, akademisyenleri ve öğrencileri cezaevinde gösteren fotoğraf, benim güzel ülkeme yakışmıyor”

Musa Kart